Forum CRUC
May 23, 2013, 01:01:20 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Nalazimo se i CHAT-amo svakim danom od 20h pa na dalje - svi ste pozvani :)

Home   Help Search Calendar Login Register Chat  
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 23   Go Down
  Print  
Author Topic: Kolonoskopija  (Read 52270 times)
sslaven
Newbie
*

Email
« Reply #60 on: December 09, 2010, 12:38:32 PM »

Sumnjam da se kamera može probit kroz kakicu koliko god dobra bila.Treba se čistit.Čuo sam da ima neki sirup za čiščenje koji nije tako loš.Ne znam ime moram se raspitat u ljekarnama. Meni inače od Purisana dobro čistao al ga već jedva progutam kolko mi je odvratan.A od gorke soli jednom povračo po bolnici pa mislim da to neću ponavljat.Ja više bez anestezije ne idem,nisam ja lopta da mi pumpaju zrak. I još viču sve je u redu.Pito ih ja da mjenjamo mjesta pa da vidimo jel u redu.
BAMBI3
Full Member

ninic.nina1969@yahoo.com BAMBI3
« Reply #61 on: December 09, 2010, 12:57:57 PM »

Eh sslavene tako sam ti se nasmijala...a šta misliš da neće pumpati zrak kad ti budeš pod anestezijom? Mene kolonoskopija toliko ne boli pa želim biti budna da mogu reagirati i vidjeti šta rade.Ja sam tip koji voli imati sve pod kontrolom.
Najteže mi pada gladovanje prije kolono i napuhanost poslije ali tome sam doskočila.
Nakon kolono kad dođem kući jedem sluzave želatinozne stvari kao pjenicu od pšenice, frutek od breskve i riže, kompot od jabuka sa agar agar želatinom tako da crijeva malo obložim. i onda legnem na bok pred TV i stavim cjevčicu ili slamčicu u guzu da se čim prije ispušem.
Sharmatni Vlado
Sr. Member

Work less, climb more!

« Reply #62 on: December 09, 2010, 03:43:35 PM »

hysterical  ok, za svaki slucaj moram pitati.... ovo za slamcicu, salis se naravno?

Science is interesting and if you dont agree fuck off.
dodolina
Guest
« Reply #63 on: December 09, 2010, 04:41:59 PM »

to ti nijedan doktor nece napravit jel nije moguce ista vidit.....jedino u hitnon slucaju kad je krvarenje u pitanju ali ljudi znaju i ponavljat kolono ako se dobro ne ociste...imala san dosta cimerica po sobama koje su morale ponavljat jer in crijevo nije bilo skroz cisto i s toga nisu mogli vidit dobro
hvala na odgovoru. i ja sam čula za puno ljudi koji su ponavljali pretragu jer nisu bili dovoljno čisti pa se nije dobro vidjelo. no ipak, poznanica tvrdi da je kod jednog zagrebačkog privatnog gastroenterologa radila kolonoskopiju bez prethodnog čišćenja. pitam se kako je to moguće. conf
kolonoskpiju nije sigurno radila...prije je radila rektoskopiju a za to tribas bit samo na taste....
Sharmatni Vlado
Sr. Member

Work less, climb more!

« Reply #64 on: December 09, 2010, 06:42:40 PM »

e da
jel jedete normalno na taj dan, nakon kolonoskopije?
bas mi se jedu bizi s njokama, ali mama me gnjavi da mi to ne bi dobro sjelo

franjobrzi
Sr. Member

Email
« Reply #65 on: December 09, 2010, 07:37:09 PM »

čim sam se dočepao prve pekare ,burek,ako je bila prva trgovina onda sendvič i jogurt zatim što sam stigao
BAMBI3
Full Member

« Reply #66 on: December 09, 2010, 10:44:35 PM »

Ne Vlado ne šalim se. Nakon druge kolono bilo mi je dosta loše od silnog  zraka u crijevima bolio me želudac jedva sam disala i tada mi je jedna draga medicinska sestra dala cijevčicu koju oni u bolnici koriste ( mislim da s njom rade klistir) i ta me cijevčica spasila. Prije zadnje kolono tražila sam u medicinskoj opremi tu cjevčicu i nisam je mogla kupiti zato sam improvizirala. A ti probaj.
Moj dobronamjerni savjet je nemoj pretrpati crijeva sa svačim nakon kolonoskopije obloži ih sa npr. kašicom od breskve i riže ( frutekove kašice za djecu imaš ih u DM-u i Bipa) pojedeš 3-4 kašice, pa kompot sa želatinom a tek onda nakon 2 h npr juha od ribe i kuhani oslić ili orada i sl. Ipak kolono malo izbrusi crijeva pa ih treba obložiti da brže zarastu.
Sharmatni Vlado
Sr. Member

Work less, climb more!

« Reply #67 on: December 10, 2010, 12:05:43 PM »

odoh ja dobit kameru u dupe, cujemo se kasnije  bye

BAMBI3
Full Member

« Reply #68 on: December 10, 2010, 12:18:43 PM »

Samo duboko diši i sve će biti ok. up
sever
Hero Member

« Reply #69 on: December 10, 2010, 03:27:29 PM »

e da
jel jedete normalno na taj dan, nakon kolonoskopije?
bas mi se jedu bizi s njokama, ali mama me gnjavi da mi to ne bi dobro sjelo
ma jedem, da. i ne samo dan poslije nego odmah istu večer  :D (rekli su mi doktori da smijem  conf )
Sharmatni Vlado
Sr. Member

Work less, climb more!

« Reply #70 on: December 11, 2010, 12:47:03 AM »

evo obavio :) sve proslo ok, nasli su mi samo jednu aftu, dali uzorak na ispitivanje i to je to

dodolina
Guest
« Reply #71 on: December 11, 2010, 01:56:59 PM »

evo obavio :) sve proslo ok, nasli su mi samo jednu aftu, dali uzorak na ispitivanje i to je to

sta su svi navalili radit kolono prije bozica i nove??? :D
aj superiska....sad navali na njoke i bizi....mislin sam vidis kako se osjecas...ja vecinon navalin na hranu jer ne osjecan nikakve bolove...samo pricekan da se malo ispusen ali to ionako sve se obavi u dva sata jer ne smin jest dva sata nakon pregleda zbog anestezije....
dado5
Full Member

« Reply #72 on: December 12, 2010, 09:11:06 PM »

Evo i mene nazad, na produženi novogodišnji vikend pa onda nazad u bolnicu  na operaciju. Uglavnom nakon  druge operacije, koja je ponovo nešto zbrljana, poslušao sam savjete i u nekolko dana, hitno promjenio bolnicu i tim liječnika, ostao novih deset dana u bolnici i zbog prethodne totalno sjeb....  angry2 situacije krenuo hitno sa svim mogućim pretragama  pa i kolonoskopijom. Dio preostalog debeleg crijeva, poslije stome, prošao je čak začuđujuće dosta bezbolno. Nažalost, dio , odnosno rektum nažalost je bio strašno bolan. A uzrok tome...Nakon što je puklo debelo crijevo, izlio se sadržaj u trbušnu šušljinu,dio crijeva izrezan i dio prema rektumu sašiven nitko nažalost nakon toga kroz anus nije očistio sadržaj tj, feces.Naravno, kako je prošlo 5 mj, od te operacije, sadržaj se sasušio, strvdnuo i nije bilo moguće napraviti kolonoskopiju tog dijela dok se sav taj sadržaj nije povadio van, što je doista bilo nešto užasno ( vjerujem da su me čuli na treči kat bolnice  sad Na sreču ni na jednom postojećem dijelo crijeva nije pronađeno baš ništa  hands a li ni ostale pretrage nisu pokazaleništa pokazale
Sharmatni Vlado
Sr. Member

Work less, climb more!

« Reply #73 on: December 12, 2010, 10:46:05 PM »

di si bio, a u kojoj si bolnici sada? i kakvi su dojmovi?

dado5
Full Member

« Reply #74 on: December 13, 2010, 06:53:46 PM »

Do sad u KC sad u ZG u Merkuru.Dojmovi?Za sada i više nego zadovoljan.Za početak samo to da sam tamo jedva došao i prve pretrage obavio prevozeći me u kolicima uz bolove o kojima sam već pisao i koje traju 4 mj. a sad sam sam   izšetao iz bolnice i krećem se "ko veliki" :D
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 23   Go Up
  Print  

Jump to: